Groep 8a gaat vloggen

Begin maart werd er door de klas gesproken over de schooltijd van hun ouders (en die van mij). Hierbij kwam het fenomeen “Schoolkrant” voorbij. Een leerling had een schoolkrant gevonden tussen de oude schoolspullen van zijn ouder. De vraag waarom wij tegenwoordig geen schoolkrant meer hebben, werd al snel gesteld.

Nu is het idee ontstaan om met de klas een moderne schoolkrant te gaan maken, ofwel een VLOG. Het idee is om wekelijks een vlog van +/- 8 minuten te maken met daarin de belevenissen van de kinderen van groep 8a.

In items van maximaal 1 minuut worden de belevenissen van de kinderen besproken aan de hand van korte filmpjes die ze zelf maken en aan elkaar worden gepraat door een leerling die de vlog presenteert. Zowel onderwerpen binnen- als buitenschools komen dan aan bod. De klas zorgt zelf voor het maken van items, monteren, presenteren en filmen van de vlog.

De vlog zal onder de naam “8a Trimaran” worden gepost op een eigen youtube-kanaal, zodat de leerlingen bij naam niet worden gelinkt hieraan (voor hun privacy). Inmiddels zijn er al meer dan 100!! volgers.

Meester Ton.